Django Mathijsen en Anaïd Haen schrijven in alle genres: van kinderboeken tot wetenschapsjournalistiek en van thrillers tot romantiek. Maar wat ze het liefste doen, is nadenken over de veranderingen die ons te wachten staan en daar verhalen over schrijven die leiden tot een inzicht, een lach of een traan.
Tweeleed is hun eerste sciencefictionroman samen.
Anthonie Holslag
Anthonie Holslag
Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij zijn tienerjaren heeft doorgebracht. In de periode van 2012 tot 2016 verschenen bij uitgeverij Zilverspoor drie bundels korte fictie: Zwarte muren, die door lezers en recensenten uitermate goed is ontvangen, en Een bloedovergoten dageraad en het vervolg In het kille ochtendlicht, waarvan alle royalty’s naar WarTrauma gaan. Eind 2016 verscheen bij Quasis in de Splintersreeks het korte verhaal L.O.O.P. en in 2017 zijn eerste roman, de psychologische thriller Toevluchtsoord.
Debby Willems
Debby Willems
De Brabantse auteur Debby Willems (1986) begon omstreeks 2014 met het schrijven van korte verhalen. Sindsdien behaalde ze meerdere hoge noteringen in schrijfwedstrijden en zijn haar verhalen in diverse bundels en tijdschriften gepubliceerd.
Eisso Post
Eisso Post
Eisso Post combineert maatschappelijke betrokkenheid met een fascinatie voor sprookjes, mythen en sagen. Het eerste komt in zijn dagelijks leven tot uiting in bezigheden die lopen van kinderwerk in Belfast tot gratis maaltijden koken van overtollig voedsel. Het tweede blijkt onder meer uit zijn boek Schrijven met het Oerverhaal, dat in de Schrijfbibliotheek van Uitgeverij Augustus verscheen.
Splinters van Eisso Post
Aan de oever (https://www.quasis.nl/aan-de-oever/)
Een kans (https://www.quasis.nl/een-kans/)
De rondte (https://www.quasis.nl/de-rondte/)
Isa Maron
Isa Maron
Isa Maron heeft intussen zeven succesvolle thrillers op haar naam staan. Haar debuut Passiespel werd verkozen tot Beste Nederlandse
Vrouwenthriller. Met haar succesvolle vierdelige serie De Noordzeemoorden zette ze een nieuwe standaard op thrillergebied.
Jaap Boekestein en Tais Teng
Jaap Boekestein en Tais Teng
Jaap Boekestein schrijft sciencefiction, fantasy, griezel en verder alles wat hij leuk vindt. Hij heeft gewerkt als uitsmijter, detective en IT’er. Tegenwoordig schrijft hij voornamelijk in het Engels.
Tais Teng schreef zo’n honderd romans en tekende meer omslagen dan hij kan tellen. Zijn meest recente boek is Wonderbaarlijke Verhalen uit het Duistere Geraniumwoud, 23 moderne sprookjes met illustraties in kleur en zwart-wit.
Jasper Polane
Jasper Polane
Jasper Polane is schrijver, regisseur en oprichter van Quasis Uitgevers. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor de Nederlandse televisie. Lege Steden, uit de vierdelige maalstroom serie was zijn eerste roman, die hij in 2014 gepubliceerde. Met het laatste deel Heren van Twist sloot Jasper de serie af in 2018.
Als uitgever bij Quasis is hij onder andere de bedenker en curator van de SF-reeks De zwijgende aarde, waarvan elk deel door een andere auteur is geschreven, en waarvoor hij de roman Roest schreef. Zijn verhaal Witruimte won de EdgeZero Award voor het beste genreverhaal van 2018. De sciencefiction roman Zwartruimte heeft begin dit jaar de fantascifi Award gewonnen voor beste sff-boek van 2023.
In 2023 is zijn korte verhaal A solar voyage gepubliceerd in garganrua een verhalenbundel uitgebracht door Air and Nothingness Press te Canada.
Nominaties:
2018 EdgeZero Award – Witruimte
2023 Fantascifi Award – Zwartruimte
Gepubliseerd bij:
NL: Quasis
US: Air and Nothingness Press
Johan Klein Haneveld
Johan Klein Haneveld
Johan Klein Haneveld is schrijver in hart en nieren. Reeds op jonge leeftijd hield Klein Haneveld zich bezig met het schrijven en vertellen van verhalen. Daarnaast ontwikkelde hij onder meer de hobby's aquariumhouden en duiken. In 1999 studeerde Klein Haneveld af in de Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde in Houten en recenseert hij fantastische literatuur voor Fantastische Vertellingen
Neptunus, zijn debuutroman, werd uitgegeven in 2001 bij Uitgeverij Voorhoeve. In 2010 verscheen het eerste non-fictie boek van de auteur: Indrukwekkende vrijheid. Ondertussen heeft hij 29 titels op zijn naam staan, waaronder IJsbrekers uit de serie De zwijgende aarde. Daarnaast stelde hij drie verhalenbundels samen. De korte verhalen van Johan verschenen onder andere in de bundels uit de Ganymedes-serie en in de tijdschriften Fantastische Vertellingen, SF-Terra en Flying Dutch.
Jorrit de Klerk woont in Fryslân met zijn vrouw en twee zoons. Al sinds zijn jeugd is hij een groot liefhebber van sciencefiction. De laatste jaren schreef hij een verscheidenheid aan korte verhalen die zijn gepubliceerd in verhalenbundels en tijdschriften. Revolte is zijn romandebuut.
Nominaties:
2022 Harland Awards – Het meisje van de duizend onderdelen
Gepubliseerd bij:
NL: Quasis
Kelly van der Laan en Brenda Hingstman
Kelly van der Laan en Brenda Hingstman
Kelly van der Laan schrijft in meerdere genres, maar heeft zich voor haar romans tot dusverre gespecialiseerd in moderne fantasy. Voor “Onrust” is ze de samenwerking aangegaan met Brenda Hingstman, die veel ervaring heeft met korte verhalen schrijven in het speculatieve genre. Ze hebben in het verleden al met veel succes samen meegedaan aan verhalenwedstrijden. “Onrust” is hun eerste sciencefictionroman samen.
Kelly van der Laan
Nominaties: 2013 Fantastels – Roze Water
Gepubliseerd bij: Quasis, Zilverbron
Likaiar (1989) heeft al haar hele leven complete werelden in haar hoofd, maar begon pas echt verhalen te schrijven in de latere jaren van de basisschool. Naast korte verhalen werkt ze aan haar eerste fantasyroman. Ze studeert wiskunde aan de Universiteit Leiden. Haar blog is te lezen op www.likaiar.nl.
Mara van Ness
Mara van Ness
Mara van Ness groeide op met sciencefiction. Haar eerste woordje Engels was dan ook ‘captain’, met dank aan Star Trek.
In het dagelijks leven probeert zij de volgende generatie net zo enthousiast te maken over natuurkunde en sciencefiction.
Eerder verscheen haar futuristische roman Magnetar (2014) bij uitgeverij Zilverbron.
Marcel Ozymantra
Marcel Ozymantra
Marcel Ozymantra (1970) las zijn eerste SF op zijn dertiende, al snel ontdekte hij Jack Vance en was het hek van de dam. Het duurde vele jaren voor hij besloot een kort verhaal te schrijven. Dat stuurde hij naar Holland SF (toemalige HSF) en kreeg het met een vriendelijk afwijzingsbrief terug. Hem werd aangeraden meer gewone literatuur te lezen om zijn schrijven te verbeteren. Na vele omzwervingen door de non-SF (hoewel William S. Burroughs experimentele SF genoemd kan worden), schreef hij een kort verhaal dat in 2001 in Holland-SF werd geplaatst: De droom – in de bundel als Gilamonster geplaatst en zwaar gereviseerd.
Zijn SF-verhalen, maar ook mainstream literatuur en poëzie, zijn in verschillende publicaties te zien geweest, onder andere in Extase, KlugerHans, Zone 5300, Lava, Kreatief, Op Ruwe Planken, Wereldbedenkers, Ganymedes, Parmentier, Voorbij de Storm en meer.
Begin jaren negentig maakte hij een klein stripblad dat Project Uhmm… heette en later Het Project. Lang daarna, in 2015, zag een nieuw tijdschrift het licht: Sintel, wat hij samen met een toegewijde redactie jaarlijks publiceert. Daarin worden literatuur, SF, strips, poëzie, essays, schilderijen en nog veel meer gepubliceerd. Het is te bestellen via www.sinteltijdschrift.nl.
Martijn Adelmund en Iris Compiet
Martijn Adelmund en Iris Compiet
Martijn Adelmund (1977) studeerde Algemene Letteren in Utrecht en werkte jarenlang als redacteur fantasy bij een grote Nederlandse uitgeverij. Iris Compiet (1979) bezocht de kunstacademie in Breda en is een bekend kinder- & fantasyboekenillustrator.
Martijn Adelmund
Nominaties:
2014 Hebban Award - Heksenwaan
2015 Stadsdichter te Wageningen
Schrijver Martijn Adelmund en illustrator Maarten de Wolff delen hun liefde voor het fantastische en vertellen los van elkaar al twintig jaar verhalen. Ze publiceerden samen in het tijdschrift Wonderwaan en exposeerden in museum De Casteelse Poort.
Martijn Adelmund
Nominaties:
2014 Hebban Award - Heksenwaan
2015 Stadsdichter te Wageningen
Nieske den Heijer heeft een master in Engelse literatuur en besloot na jaren van lezen om te gaan schrijven. Haar verhalen zijn verschenen in WonderWaan en in het boek [Re] Writing History. Begin 2015 won ze de
Feniksprijs voor de hoogste stijger bij de Paul Harland Prijs. In het dagelijks
leven programmeert ze applicaties en
brengt ze graag tijd door met haar man en haar twee baardagamen.
Paul van Leeuwenkamp
Paul van Leeuwenkamp
Paul van Leeuwenkamp studeerde af als bioloog en was vervolgens 40 jaar werkzaam in de ICT. In die tijd probeerde hij ook nog 2 dochters op te voeden en schreef hij verhalen en gedichten, hetgeen leidde tot de publicatie van 3 gedichtenbundels en 3 prozaboeken. Sinds de jaren 90 schreef hij recensies en essays over vooral fantastische literatuur voor de Vlaamse bibliotheken, Concept, Holland SF, Ballustrada en Fantastische Vertellingen. Hij is medesamensteller van de jaarlijkse verzamelbundel Ganymedes.
Pen Stewart
Pen Stewart
Pen Stewart schrijft en schildert. Begin 2015 verscheen haar eerste verhalenbundel, Nanokanaries en Olifantenhersenen, eind oktober kwam haar tweede bundel uit, Tijd M.A.N.chine. Haar plek op het wereldwijde web is penstewart.com.
Petra Polane - Loijenga
Petra Polane - Loijenga
Petra is freelance animator, illustrator en vormgever. Natuur, kleur, dieren en verhalen… het inspireert haar tot het maken van allerlei moois.
Voor Quasis heeft ze al meerdere bookcovers ontworpen o.a. Tegenwereld, Malika`s schildplicht, Een laaste dag en de roman Leren Vliegen.
Meer van haar werk kun je bekijken om haar website www.petrapolane.nl
Roderick Leeuwenhart
Roderick Leeuwenhart
Roderick Leeuwenhart schrijft sciencefiction – en ander speculatief werk – met een uitgesproken Nederlands karakter en vaak een link naar Japan en andere Aziatische landen. Die invloeden waren al zonneklaar in zijn nerdy debuutserie Pindakaas en Sushi, daarna zette hij dit door in de SF-romans De Heren XVII en Sterrenlichaam (ook in China uitgegeven door Science Fiction World). Roderick is Harlandwinnaar en zijn korte verhalen zijn wereldwijd gepubliceerd in gerenommeerde magazines als Nature, Analog en Future Fiction.
Hij schreef bovendien het verhaal De Wilde Jacht voor het Readification-project, gezet in de wereld van Assassin’s Creed Valhalla. Ook in de literaire SF-bundel De Komeet is zijn werk te lezen: Wat moeten wij met de wolf & hoe maken wij van hem een Nederlander?
Sophia Drenth (1971) is naast schrijver zelfstandig ondernemer en runt een bedrijf in handgemaakte sieraden en accessoires. In 2008 kwam haar bundel Bloedrood Morgenzwart uit bij Verschijnsel. 2015 was het jaar waarin het eerste deel van haar reeks Bloedwetten verscheen bij Staaldruk, nu ondergebracht als imprint bij Quasis.
Steph Swainston
Steph Swainston
Steph Swainston is afgestudeerd als archeologe en gepromoveerd aan de Universiteit van Cambridge. Haar romans over het Kasteel worden geprezen door zowel recensenten als
collega-schrijvers. Haar vijfde roman Fair Rebel verschijnt binnenkort bij Gollancz.
Tamara Geraeds
Tamara Geraeds
Tamara Geraeds (1981) schrijft sinds haar 15e en heeft al drie fantasy boeken voor jongeren op haar naam staan. In 2017
verschijnt haar eerste horror thriller voor volwassenen, nu eens zonder fantasy element. Ze heeft haar eigen tekstbureau,
waarin ze redactiewerk doet en cursussen Engels, Nederlands en creatief schrijven geeft. Ook kan je haar inschakelen voor manuscriptbeoordelingen.
Terrence Lauerhohn
Terrence Lauerhohn
Terrence Lauerhohn houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Zijn dark fantasyroman De Negen Cirkels werd genomineerd voor de Hebban Awards 2015. Eind 2015 publiceerde hij de thriller Wegversperring. In 2016 komt zijn nieuwe roman Nirwana uit.